Biografie

Marcel Zuurbier (27-07-1983) is al jaren actief in de Nederlandse motorsport, als 15 jarige jongen begon hij samen met zijn broer Alex met racen in de brommerrace. De laatste jaren was Marcel actief in het Nederlands Kampioenschap Supersport. Per 2013 is de volledige overstap gemaakt naar de stratencircuits en behaalde hij een 3e plaats in het eindklassement van het International Road Racing Championship!

Lees hieronder Marcel zijn complete biografie.

 

2013
Dit seizoen besluit Marcel om het complete IRRC seizoen te rijden, te beginnen met een dubbele race op Hengelo waar hij gelijk begint met een prachtige 2e en 3e podiumplaats, dit zorgt ervoor dat hij 2e in het klassement staat. Tussendoor neemt Marcel deel aan de ONK races op Oss. De volgende IRRC races op Oostende en Chimay weet hij goed in de punten te rijden en komt uiteindelijk op een 3e plaats in de tussenstand. Helaas vervallen de races in Těrlicko, Tsjechië. De laatste 3 wedstrijden worden verreden te Frohburg, Oost-Duitsland. Hier weet Marcel constant top5 te rijden en sluit zijn laatste race wederom af met een 3e podiumplaats! Hiermee laat hij zien dat hij in dit zeer competitieve veld een sterke road racer is en eindigt als 3e in het IRRC Supersport kampioenschap!

2012
Dit jaar besluit Marcel zich meer op het road racen te focussen, hij neemt deel aan het ONK Hengelo en Oss waar hij een nette 10e en 13e plaats behaalt. Ook neemt hij deel aan het IRRC (International Road Racing Championship) te Hengelo waar hij een 2e en 3e podiumplaats in de wacht sleept! In juli reist hij wederom af naar Scarborough Engeland om deel te nemen aan de Cock o’ The North races.
In september neemt hij samen met Alex en Rikkert deel aan een 6 uurs endurance op de Nurburgring.

2011
Na jaren samen met zijn broer Alex gereden te hebben besluit Alex een punt achter zijn ONK carrière te zetten, voortaan zal Marcel dus alleen uitkomen in het ONK.
Hij haalt dit jaar 1 ONK punt op het stratencircuit van Oss en neemt weer deel aan de TT van Assen met het ONK Supersport.
In september besluit Marcel een lang gekoesterde droom waar te maken en komt hij uit in diverse 600 klasse op het historische stratencircuit van Scarborough in Engeland tijdens de Steve Henshaw Gold Cup.

2010
In dit seizoen rijdt Marcel een aantal races in het ONK Supersport samen met zijn broer Alex, hij haalt 2 ONK punten op het stratencircuit van Oss en rijdt met het ONK weer in het bijprogramma van de TT Assen. Per juli 2010 word het racen op een lager pitje gezet in verband met het opstarten van zijn eigen bedrijf, genaamd Zuurbier Tweewielers.

2009
In dit seizoen rijdt Marcel wederom het complete ONK Supersport seizoen samen met zijn broer Alex met als hoogtepunt de deelname van het ONK Supersport tijdens de TT van Assen.

2008
In het jaar 2008 verruild Marcel zijn Suzuki voor een splinternieuwe Yamaha R6 en bouwt deze om tot complete Supersport racer. Met de Yamaha rijdt hij het hele seizoen ONK Supersport samen met zijn broer Alex. Tijdens de ZAC endurance op Assen finisht Marcel met zijn team als 2e.

2007
In dit jaar neemt Marcel het hele jaar deel aan de ONK Superstock 600 op zijn Suzuki GSXR600 K7 samen met zijn broer Alex en rijdt iedere wedstrijd in de punten. Wederom rijdt hij als instructeur bij Motorsport Lifestyle.

2006
Voor dit jaar heeft Marcel zijn Yamaha R1 verkocht en een Suzuki SV650 aangeschaft om een volledig jaar deel te nemen aan de Damen Leathers SV Cup.
Het jaar op de Suzuki SV gaat Marcel fantastisch af en hij wordt kampioen van 2006! Omdat het jaar zo voortvarend is afgesloten wordt er besloten ook deel te nemen aan de Superstock 600 op Assen, Marcel rijdt hier op de Suzuki GSXR600 van Nigel Walraven en wordt uiteindelijk 15e in de race! Ook neemt hij deel aan een endurance op het circuit van Zandvoort met de Suzuki GSXR600 van zijn broer Alex, hier gaat zijn team er met de overwinning vandoor! Dit jaar geeft hij tevens instructie bij Motorsport Lifestyle.

2005
Dit jaar is de Suzuki verruild voor een Yamaha R1 racer, hiermee heeft hij ook deelgenomen aan ZAC races en bij zijn instructeur werk voor Motorsport Lifestyle. Aan het eind van 2005 heeft Marcel deelgenomen aan de laatste twee races van de Damen Leathers SV Cup op een Suzuki SV650, beide races eindigde hij rond de 10e plaats. Ook reed hij mee met de KNMV Cup te Oschersleben.

2004
In 2004 heeft Marcel voor het eerst zijn eigen racer, een Suzuki GSXR600 K1, hiermee heeft hij deelgenomen aan diverse ZAC races op Assen en Zandvoort.
Ook is hij dit jaar begonnen als instructeur bij Motorsport Lifestyle.

2003
In dit jaar is Marcel voor het eerst actief op een motor, hij reed met een Suzuki GSXR750 K1 beschikbaar gesteld door zijn werkgever Niwa Motorservice tijdens de ZAC op Assen. Dit jaar heeft hij tevens getraind met zijn KTM Supermotard en heeft hij in de loop van het jaar zijn motorrijbewijs gehaald.

2002
Dit jaar heeft Marcel weer aan een aantal races en trainingen deelgenomen met zijn Honda MB50, tevens heeft hij deelgenomen aan het NK brommer sprint.

2001
In 2001 is Marcel begonnen als motorfietsmonteur bij Niwa Motorservice te Zwaagdijk, hierdoor kwam het racen op een laag pitje te staan en werd er dit jaar niet geracet.

2000
In 2000 kwam Marcel wederom uit in de sportklasse met zijn Honda MB50, dit jaar maakte hij ook zijn eerste meters op het beroemde circuit van Assen met de Honda NSR50 van zijn broer Alex.

1999
In dit jaar maakte Marcel zijn overstap naar de Honda MB50 schakel brommer en kwam uit in de sportklasse van het SOBW.

1998
Marcel is dit jaar voor het eerst begonnen aan een compleet seizoen in de SOBW automaten klasse, het jaar was een grote leerschool.

1997
Aan het einde van 1997 is Marcel begonnen met racen in de automatenklasse van de SOBW met zijn Puch Maxi. Hij heeft dit jaar deelgenomen aan 2 races om aan de racewereld te proeven en te kijken of dit iets voor hem zou zijn, zijn broer was inmiddels als sinds 1996 actief in de brommer race en samen deze hobby uitoefenen zou natuurlijk geweldig zijn. Team Zuurbier was geboren!