Team

Team Zuurbier is ontstaan door de twee broers Alex en Marcel Zuurbier die samen op jonge leeftijd actief zijn gaan racen.In 1996 gaan Dirk en Marja Zuurbier, de ouders van Alex en Marcel, samen met hun zoons naar de brommerrace van Staphorst, Alex nam dit weekend deel aan zijn allereerste brommerrace op een Puch Maxi. Aan het einde van seizoen 1997 werd ook Marcel voor het eerst op de Puch Maxi racer van Alex gezet, zijn eerste race was tijdens de races te Emmen. Vanaf dit moment ging de familie Zuurbier alle race weekenden af met hun racende zoons. Na diverse jaren en diverse klasse werd de overstap naar de “echte” motoren gemaakt. Alex maakte zijn overstap in 2004 naar de Suzuki SV650 Cup. Marcel maakte zijn overstap in 2003, hij ging geen actieve competitie rijden en begon met het rijden van circuitdagen waarna hij in 2004 zijn eerste circuit racer koopt, een Suzuki GSX-R600 K1. Hierna volgde voor zowel Alex als Marcel diverse wisselingen van zowel racers als kampioenschappen. Zo werd Marcel in 2006 kampioen in de Suzuki SV650 Cup!

In 2007 ontstaat Team Zuurbier dan echt, met de geel en oranje gekleurde Suzuki’s worden zij een opvallende verschijning in het ONK Superstock en rijden de broers voor het eerst in hun racecarrière in dezelfde klasse. In 2008 word de overstap gemaakt naar de Yamaha R6 en de ONK Supersport, tevens stoppen Dirk en Marja met actief naar iedere race meegaan, zo af en toe wordt er nog een race bezocht.  Na een aantal jaren samen in het ONK gereden te hebben neemt Alex in 2011 afscheid van de competitie. Dit mede door een val op Assen waarbij hij zijn schippersbotje brak, toen hij hersteld was maakte hij een harde val met zijn KTM enduro waarbij hij zijn voorste kruisband afscheurde.

In 2011 bestaat Team Zuurbier nog steeds, alleen rijdt Marcel als enige nog competitie. In september 2011 besluit Marcel een lang gekoesterde droom waar te maken en komt hij uit in diverse 600 klassen op het historische stratencircuit van Scarborough in Engeland tijdens de Steve Henshaw Gold Cup. Het road racen bevalt hem zo goed dat hij zich in 2012 al iets meer richt op deze tak van de motorsport. Ook in 2012 reist Team Zuurbier af naar Scarborough voor de Cock o’ The North races en hij neemt deel aan de IRRC (International Road Racing Championship) te Hengelo en bemachtigd een prachtige 2e en 3e plaats. In 2013 gaat het roer compleet om en komt Team Zuurbier het hele seizoen uit in de IRRC, een kampioenschap dat alleen strijd op de mooiste stratencircuits van Europa. Dit jaar laat Marcel zien dat hij een ware road racer is en behaalt na diverse podiumplaatsen een prachtige 3e plaats in het kampioenschap!