Op naar de laatste IRRC races van 2014!

- - 22 september 2014

Seizoen 2014 loopt zoals iedereen wel weet totaal niet volgens verwachting. Marcel is nog steeds herstellende van zijn blessure opgelopen in Hengelo tijdens het eerste raceweekend dit seizoen. Het duurt allemaal erg lang, maar er zit nog
steeds vooruitgang in.

De afgelopen periode heeft Marcel 2 dagen op het circuit van Zandvoort kunnen rijden op de Suzuki SV650 van het team. De Suzuki is een lichtere en minder snelle motor dan Marcel zijn eigen Yamaha 600cc motor. Het rijden met de Suzuki kost minder inspanning, en is dan ook dragelijker voor de geblesseerde schouder. 4 september heeft Marcel met de Suzuki, net zoals vorig seizoen, deelgenomen aan de Duitse minitwin klasse op het circuit van Assen. Helaas was het een regenachtige dag met als gevolg dat Marcel in de achterhoede van het veld te vinden was. Gelukkig was de 2e race droog en wist Marcel naar voren te rijden en de race als 7e te finishen. Vorig seizoen wist Marcel beide races in deze klasse nog
te winnen. Ondanks dat zijn we blij dat Marcel weer aan een race heeft deel kunnen nemen. De schouder heeft gelukkig niet voor problemen gezorgd.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen op de laatste IRRC race van dit seizoen. Aankomend weekend 27 en 28 september zijn we in het Duitse Frohburg voor de afsluiter van dit seizoen. Marcel zal hier voor het eerst weer op zijn vertrouwde Yamaha gaan rijden. We zullen uiteraard deelnemen aan de 2 IRRC Supersport races, daarnaast zal
Marcel ook deelnemen aan de ‘Open 600′ klasse. Vorig seizoen wist Marcel in Frohburg een paar mooie resultaten te boeken, waaronder een felbevochten podiumplaats waarmee hij zijn 3e plaats in het eindklassement veilig stelde.

De afgelopen weken hebben we met hulp van Rikkert Lindeman de Yamaha flink onder handen genomen.
Het motorblok is flink aangepakt wat voor de nodige extra pk’s zal zorgen. Marcel is na een teleurstellend seizoen zeer gedreven en gemotiveerd weer op de motor the stappen en een zo goed mogelijk resultaat te behalen. We beseffen dat
het moeilijk wordt het niveau van vorig jaar te behalen, maar we gaan er alles aan doen Team Zuurbier weer in the picture te rijden!