IRRC Oss – Kans op kampioenschap verkeken..

- - 14 juni 2014

Tijdens het Pinksterweekend werden op het circuit in Oss de 3e en 4e race voor het International Road Race Championship verreden. Marcel zijn herstel voorloopt voorspoedig, maar zoals je van een motorsporter kan verwachten gaat het Marcel niet snel genoeg. Ondanks dat de schouder nog lang niet de oude is hebben we toch besloten om naar Oss te gaan om te kijken wat de mogelijkheden waren en of Marcel weer fit genoeg zou zijn om zijn races te kunnen rijden.

De eerste kwalificatie verliep voor Marcel erg slecht. Marcel had veel pijn en kon niet op de motor zitten zoals hij gewend was. Ook had de motor een klein technisch defect aan de quickshifter waardoor volgas overschakelen niet mogelijk was. Na slechts een aantal ronden gereden te hebben stuurde Marcel zijn Yamaha de pitsstaat in met de mededeling dat verder rijden dit weekend niet mogelijk was. De rondetijd die Marcel gereden had was veruit de langzaamste van iedereen. Dit zijn we niet gewend! Enigszins teleurgesteld zijn we terug gekeerd naar onze tent op de paddock.

Monteur Rikkert besloot om toch de motor weer in orde te maken en het technische defect op te lossen. Dankzij Team Hartog kwam Marcel in contact met een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in sporters. Ter plekke werd Marcel direct flink behandeld, na een behoorlijke heftige behandeling voelde Marcel zich gelijk beter en had hij meer bewegingsvrijheid. Hierdoor hebben we toch besloten om de 2e kwalificatie training te gaan rijden.

Marcel heeft in de 2e kwalificatie 2 stints van 4 rondes gereden en verbeterde zijn rondetijd aanzienlijk. Ondanks de beperkingen kwam Marcel tot een 24e tijd van de 26 deelnemers. Uiteraard niet iets waar we tevreden over kunnen zijn, maar gezien de omstandigheden voelde dit bijna als een overwinning.

Maandagochtend rond de klok van kwart over 4 werd de paddock opgeschrikt door een windhoos met flinke onweer en hagelbuien. Veel teams hebben flinke schade opgelopen en ook onze 2 tenten zijn afgeschreven, nog net konden we de motor veiligstellen. Dankzij de hulp van Performance Racingteam Achterhoek hebben we onze spullen ook veilig kunnen stellen en kregen we een droog plekje in hun tent. Rond de klok van 10 uur zou een nieuwe tent arriveren, beschikbaar gesteld door sponsor Gruba Auto & Bandenservice.

De korte warm up training verliep moeizaam, maar Marcel wist toch een 17e tijd neer te zetten.

Met een behoorlijk aantal vrienden en sponsoren die waren afgereisd naar Oss om Marcel te komen aanmoedigen begonnen we aan de 1e race. Duidelijk was wel dat Marcel met zijn blessure de race niet uit zou kunnen rijden, hij liet zichzelf niet kennen en ging ervoor! Na een goede start vanaf positie 24 kwam Marcel na de eerste ronde als 21e door. Marcel heeft de pijn en het ongemak verbeten, maar na 4 rondes op een redelijk tempo was verder rijden niet verantwoord.
De 2e race zijn we om deze rede niet aan de start verschenen..

Duidelijk is geworden dat Marcel meer tijd nodig heeft voor een goed herstel.
Het zal wel enige tijd duren voordat Marcel weer met de top van het IRRC kampioenschap mee kan strijden, ook de strijd om het kampioenschap is zo goed als zeker voorbij..

De volgende twee races zijn 20 en 21 juni in Oostende, Belgiƫ. Marcel zijn deelname aan dit raceweekend is nog erg onzeker. Pas als Marcel weer een volledige race kan rijden op zijn eigen tempo zullen we weer deel gaan namen aan de IRRC races. Komende weken zal Marcel verder gaan met fysiotherapie om er zo alles aan te doen om snel weer fit te zijn. Ook zullen we een trainingsdag gaan rijden, zodat Marcel zonder de wedstrijddruk zijn tempo kan herpakken.

Allemaal ontzettend bedankt voor alle lieve en ondersteunende berichten en uiteraard bedankt aan alle aanwezige afgelopen weekend!